Böcker

Naturhandböcker i fickformat

Vi är bäst på Nordens flora och fauna! Texterna är skrivna av fackexperter inom sitt respektive område. Illustrationerna är utförda av erkända konstnärer och fackgranskade. Vi värnar om naturen och därför trycker vi alla våra böcker i Sverige för att minska klimatpåverkan. Våra böcker håller hög kvalitet och är gjorda för att användas i fält. Naturhandböckerna är i A6 format (105×148 mm).

”Fågelboken”

En klassisk fälthandbok som på 136 sidor som i bild och text beskriver 200 svenska fåglar. Innehåller dessutom biologiska baskunskaper om fåglar.

Med krysslista för dina observationer.

Fågelboken : 200 svenska fåglar

”Ut i Naturen”

Naturens uppslagsverk i fickformat. 600 svenska djur och växter presenterade med 700 vackra illustrationer och korta, konkreta bildtexter.

Här finns det mesta du behöver veta om däggdjur, fiskar, fåglar, insekter, fjärilar, kräftdjur, maskar, snäckor, träd, frukter, svampar, örter, lavar, alger och mineraler mm. 208 sidor.

Avsnitt om friluftsliv, karta och kompass, utan kompass om du går vilse, samt om väder och vind.

En omtyckt och klassisk fälthandbok för friluftsliv.

Ut i naturen : 600 svenska växter och djur i färg

”Ut i Sveriges Flora”

Tålig Flora på 160 sidor. En överskådlig och praktisk fältflora där våra vanligaste växter presenteras. Dessutom behandlas bl.a. terminologi, blommornas byggnad och de svenska växtmiljöerna.

En flora för utomhusbruk!

Ut i Sveriges flora : våra vanligaste vilda växter

”Ut och fiska”

100 svenska fiskar. Den här boken hjälper dig att känna igen och få kunskap om de vanligaste fiskarna i svenska vatten och många av de växter och djur du träffar på i strandkanten. Här kan du också läsa om landskapsfiskar, fiskarnas stamträd, byggnad, sinnen och mycket mer. Idealisk att ha med i båten, på bryggan och på badstranden.

Ut och fiska : 100 svenska fiskar i färg

”Svampboken”

En innehållsrik och vackert illustrerad liten fickhandbok som presenterar ett sextiotal av våra vanligaste svenska svampar. Trevliga botaniskt korrekta texter beskriver bland annat matvärdet, lite kuriosa omkring svampen, utbredning och växtplats.

Dessutom plockartips, ”odlingstips”, förvaring och olika skogsmiljöer.

En fin liten handbok som också passar bra som present.

Svampboken : våra svenska svampar

”Insektsboken”

I den här smarta fälthandboken kan du identifiera 250 av våra svenska insekter. Allt från vackra fjärilar och imponerande skalbaggar till små skadeinsekter. Det här är barnens favoritbok!

Insektsboken

Vi producerar böcker för hela Norden. Här våra finska fälthandböcker som vi producerar för Finska Naturskyddsförbundet.

Andra böcker

”Bageristaden”

Följ med genom fyra sekler av bagerihistoria i Alingsås, från den första bagaren år 1733 till dagens moderna bagerier.

Bland dessa sidor hittar du förutom historiska tillbakablickar även personliga berättelser, kuriosa, nya och gamla foton, kartor samt recept.
Välkommen till Bageristaden!

book06

“En dag i antikens Rom” av Alberto Angela

Följ med Alberto Angela, den italienske succéförfattaren, på en fängslande tidsresa tillbaka till antikens Rom.

Strosa i de trånga gränderna och över det vackra Forum, lyssna till de porlande fontänerna och kvinnornas klirrande guldarmband. Upplev trängseln, köpslåendet och dofterna vid handelsbodarna, fukten och hettan i badhuset och skränet vid slavmarknaden. Med smittande berättarglädje lotsar författaren oss till antikens Rom med dess vardagliga liv som det aldrig beskrivits förr.

Köp den i din bokhandel eller i nätbokhandeln.

Första origamiboken

Origami är konsten att vika vackra föremål av papper, och i denna bok får du möjlighet att ta del av den japanska traditionen.

Steg för steg lär du dig vika enkla, men till synes komplicerade pappersfigurer med hjälp av noggranna teckningar.

I den här nybörjarboken får du en inblick i en gammal japansk konst. Alla åldrar kan finna stor glädje i origami.

Origami utvecklar även det matematiska tänkandet. Vem vet, du kanske själv kommer på egna figurer.

Boken är i A5 format.

Andra origamiboken

I den Andra Origamiboken har svårighetsgraden ökat något, men vi hoppas att våra enkla illustrationer och metoder ändå skall underlätta ditt skapande.

Boken är i A5 format.